Aan een nieuwe beugel moet je echt even wennen

Het kan voorkomen dat de beugel wat problemen geeft. We helpen je graag verder met informatie over waar je terecht kan en met tips om eventueel het probleem tijdelijk zelf te verhelpen.

Als je uitneembare beugel hebt gekregen, kan het zijn dat het in het begin een beetje pijn doet. Meestal gaat dit vanzelf over. In de eerste week kun je de draagtijd rustig opbouwen. Mocht dit niet lukken of als de beugel drukt op het tandvlees is het beter om de praktijk te bellen. Als je ’s avonds of in het weekend veel last hebt, mag je de beugel uitdoen tot de eerstvolgende werkdag.

Bij een vaste beugel kun je een kleine week last hebben. Helaas kunnen we hier niet veel aan doen. Kauwen op een stukje suikervrije kauwgom kan soms wat verlichting geven. Je krijgt was mee om op de uitstekende delen van de beugel aan te brengen als je daar last van hebt. De tong en de wang zullen snel gewend zijn aan de beugel. Wanneer er een stukje draad uitsteekt, mag je altijd contact opnemen met de praktijk, we zullen het stukje draad dezelfde dag nog afknippen.

A4
A3
A1

Stuur ons een bericht